Network nedir?

En sade tanımıyla, sahip olduğunuz ilişkiler ağıdır. Ağda kimlerin yer aldığı kadar kimlerle ne kadar görüşüldüğü de network’ü etkiler.

Networking nedir?

İster iş ister sosyal anlamda farklı kişilerle tanışma ve geniş bir çevre edinme yoluyla hem kendinize hem tanıştığınız kişilere hem de çevrenizdeki kişilere fayda sağlamaya yönelik süreçler bütünüdür.

Bilinen ve algılanan en yaygın yaklaşımla “hayatınıza katkı sağlayacak yeni kişilerle tanışmak” olarak da ifade edilebilir.

Diğer bir deyişle, networking yani “ağ ve bağ kurma” ve bunları sürdürmenin bir bütünüdür.

Neden Networking yapmalısınız?

Networking aslında “yapılan” bir şey değil sürekli “yaşanan” bir hayat tarzı halini almalıdır. Yani gerektikçe “yapayım” denecek bir çalışma değildir.

Networking zihniyetini hayatınıza yerleştirmeniz bütün hayatınızı derinden etkileyecektir. Size birçok yeni kapı açacaktır.

Size neler katacağız?

Networking süreçleri konusunda ihtiyaçlarınızı belirlemekle başlarız. İşin bu kısmı daha çok koçlukla keşfedilecek bir çalışma olarak gerçekleşir.

Ardından beklentilerinizle hedeflerinizin örtüşmesi için nasıl bir yol izleyeceğimizi çıkarırız. Bu kısım biraz mentorluk içerir.

Networking zihniyetini yakalayabileceğiniz bir eğitim ve çıkan sonuçları nasıl hayata geçireceğinize dair yöntemlerin paylaşımını içeren bir yönlendirme de işin danışmanlık kısmıdır.

Sonucunda

  • Networking zihniyetini öğrenmek
  • Etkin bir ağ kurmak
  • Varolan ağınızı genişletmek
  • Ağınızdaki kişilerle doğru bağlar kurmak
  • Kurulan bağları güçlendirmek
  • Süreklilik ve sürdürülebilirlik çalışmaları
  • Beklentilerinize uyan uygulamalar

ve benzeri konuları hayatınıza katabilirsiniz. Asıl niyetimiz bunları sizde alışkanlık ve yaşam tarzı haline getirmektir.

Bu çalışmalar ne kadar sürer?

Networking geçmişten geleceğe sürekli devam eden bir süreçtir ve hayatınız boyunca devam eder. Ancak birlikte yapacağımız çalışmaların süresi tamamen sizin beklentilerinize bağlı şekillenecektir.

Networking süreklilik gerektirdiğinden iki farklı şekilde ele alabilirsiniz.

Birinci yöntemde sadece temel bir destek alabilir ve kalanını kendiniz yürütebilirsiniz. Eğer bu yöntemi seçerseniz temponuza da bağlı olarak bir hafta ila bir ay arasında bir süre içerisinde konu şekle girebilir.

İkinci yöntemde ise temel destek dışında süreçte periyodik destek almayı ve süreci birlikte ileriye taşımayı da tercih edebilirsiniz. Bu yöntem uzun vadeli bir çalışma olacağından süresi ihtiyaca bağlı belirlenecektir.

Her iki yöntemde de kesin süre ancak ilk analiz sonrası ortaya çıkar.

Şimdi ne yapmalısınız?

Networking konusunda bir desteğe ihtiyacınız varsa hemen iletişime geçin ve paylaşın. Hatta ihtiyacınız olup olmadığını anlamak için bile görüşelim ve durumu birlikte değerlendirelim. Nasıl bir çözüm üretebileceğimize karar verelim. Ardından size özel çözümleri yine birlikte hayata geçirelim.

Networking yaşam tarzını olsun!

Hemen iletişime geçin ve ihtiyacınızı paylaşın.